Get Adobe Flash player

Groeps-en dagindeling

 

Kinderopvang Wereldvlinders biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. We hebben een baby/ dreumes groep van 3 - 18 maanden en een peutergroep van 18 maanden tot 4 jaar. De babygroep biedt in totaal aan maximaal 8 kinderen opvang en de peutergroep aan maximaal 11 kinderen op een dag. Door onze “horizontale” indeling kunnen wij de beste zorg bieden voor de allerkleinsten en tegelijk de oudere kinderen voldoende uitdaging bieden met verschillende activiteiten die op hun leeftijd afgestemd zijn. We beschikken over een ruime buitenspeelplaats, waar ook een “babytuin” is. Ons streven is om elke dag naar buiten te gaan. 

 

We maken iedere dag een verse, warme maaltijd voor de kinderen. De baby's krijgen ook iedere dag een verse groentehap.

Inrichting groepsruimte

Bij de inrichting van de groepsruimten vinden wij twee dingen belangrijk, overzicht en uitdaging. 

De groepen zijn naar de leeftijd van de kinderen ingericht. Door het creëren van speel- en themahoeken bieden we de kinderen overzicht in de grote groepsruimte en uitdaging om zich verder te ontwikkelen. 

Wij kiezen bewust voor speelgoed dat de ontwikkeling van het kind stimuleert, maar zorgen we er ook voor dat er niet teveel aanbod is zodat kinderen niet teveel prikkels krijgen. 

Dagindeling

Structuur en duidelijkheid zijn voorwaarden voor kinderen om zich lekker in hun vel te voelen.

Hieraan komen we tegemoet door te werken met een vast rooster voor groepsleiding en een vaste dagindeling, waarin vrij spelen, groepsactiviteiten, individuele bezigheden, het eten en drinken slapen hun eigen (vaste) plaats hebben.

 

Wij geven u een indruk van wat uw kind doet op een dag:

07:30 uur t/m 09:30 uur:

Inloop van kinderen die door hun ouders worden gebracht. Voor de ouders is er de mogelijkheid op de groep een kopje koffie of thee te drinken en aan groepsleiding overdracht te doen. De kinderen mogen dan aan tafel puzzelen, boekjes lezen en vrij spelen.

09:30 uur t/m 10:00 uur: 

Even voor 9.30 uur is de tijd om afscheid te nemen van uw kind en voor ons tijd om aan tafel te gaan. Er wordt dan gezamenlijk gezongen uit onze liedjes kaarten, die de kinderen zelf mogen uitzoeken. Na het zingen gaan wij fruit eten en dik sap/water drinken. De kinderen worden verschoond of gaan naar het toilet. 

10:15 uur t/m 11:15 uur: 

De kinderen mogen uit de verschillende speelhoeken kiezen, bouw hoek, huis hoek, knutselhoek, lees hoek. Of we doen een gerichte activiteit zoals beweeg- en dansspelletje of bakken. Als het weer het toelaat, spelen wij iedere dag even buiten. 

11:15 uur t/m 11:30 uur: 

Gezamenlijk opruimen, handjes wassen en aan tafel zitten voor de lunch. 

11:30 uur t/m 12:15 uur: 

Gezamenlijke broodjes eten met een beker melk (de kinderen zullen af en toe verwend worden met pannenkoeken en/of knakworstjes).

 

 

12:15 uur t/m 12:30 uur: 

Tanden poetsen/handen wassen. Toiletbezoek en verschonenVerschonen. 

12:30 uur t/m 12:45 uur: 

De kinderen die moeten slapen, gaan naar bed en de kinderen die wakker blijven mogen kiezen om naar buiten te gaan of rustig aan tafel een (rustige) activiteit te doen met een van de groepsleiding ( puzzelen, kleuren, knippen, plakken knutselen).

13:00 uur t/m 15:00 uur: 

De meeste kinderen slapen. De medewerkers pauzeren.

15:00 uur t/m 16:00 uur: 

Toilet/verschoon ronde en de kinderen worden aangekleed. Daarna gaan de kinderen gezamenlijk aan tafel voor de warme maaltijd en krijgen een beker yoghurt als toetje.

16:30 uur t/m 17:30 uur: 

Vrij spelen en activiteiten doen of buiten spelen met de kinderen.

17:30 uur t/m 18:00 uur: 

Toilet/verschoonronde. De kinderen krijgen een bekertje water en een soepstengel.

18:00 uur t/m 18:30 uur: 

De pedagogisch medewerker beginnen alvast met opruimen en de kinderen worden opgehaald

 

Bij baby's kunnen de ouders het ritme van thuis aangeven. De baby zal dan zijn/ haar eigen slaap- en voedingsschema aanhouden. Bij baby's gaat het naast ontwikkelingsstimulering voornamelijk om de verzorgende kant, grotendeels zal er lekker geknuffeld worden.